VILD MED MAD – velsmag, læring og samarbejde i køkkenet
Nye kurser kan bookes nu!
”Vild med Mad” er madkurser for børn og unge i Guldborgsund Kommune.
Året igennem tilbydes kurser med afsæt i årstid, højtid eller særlige madhåndværk.
Kurserne er for skoler og andre brugergrupper og kan bookes af lærere og tovholdere, som er godkendt til tilbuddet.
Transporten til og fra Madskolen er gratis og bookes særskilt – læs mere nedenfor.
Om kurserne
Madskolen er åben for undervisning nogle mandage, og ellers tirsdag, onsdag og torsdag, med forbehold for særlige aftaler – se kalenderen for at finde de ledige dage.
Undervisningen finder sted fra kl. 8:45 – 13.15.
Madskolens lokaler kan rumme op til 24 elever fra mellemtrin eller udskoling, men vi begrænser antallet til 12 elever fra GULD10, UC-klasser og specialklasser, for at alle børn kan få en god oplevelse og plads til at udfolde sig. For CKR-klasser anbefaler vi max 9 elever plus pædagogisk personale. Hvis du nu har én ekstra elev, eller andre forhold, der spiller ind, så tag en snak med Madskolen om din klasse, som du gerne vil have med.
På kurserne får deltagerne lov til at slippe deres indre kok løs og opleve en verden af gode råvarer, håndværk og fællesskab. Her lærer man at lave spændende variationer af traditionelle retter, hvor nysgerrighed, velsmag, bæredygtighed er i højsædet.
På kurserne bruger deltagerne hinanden til at samarbejde, hjælpe, planlægge, kommunikere og lege sig frem. Råvarerne og det gode, fælles måltid i trygge rammer er altid i centrum.
Kurserne ledes af en dygtig og erfaren underviser fra Sakskøbing Madhus og foregår i køkkenet på Sakskøbing Madskole, Torvegade 10, 4990 Sakskøbing. NB! Indgang via Apotekervænget, bagsiden af Madskolen.
Kurserne tager afsæt i Folkeskolens fælles mål for madkundskab, dansk og matematik og er udviklet til børn og unge. Vi berører også fælles mål inden for flere andre fag, herunder biologi og geografi.
Deltagelse er gratis for udvalgte brugergrupper i Guldborgsund Kommune. Bustransport til og fra Madskolen er også gratis, men skal reserveres på forhånd.
Du kan finde alle aktuelle kurser i vores bookingsystem via linket på denne side. Kursernes indhold varieres hen over året, og dem, du ser på bookingsiden, er dem, som du kan booke nu. Man kan senest booke kurser 7 hele kalenderdage i forvejen, af hensyn til indkøb og planlægning.
Vi har oplevet en stor interesse for kurserne, og vil gerne have at så mange som muligt får lov at opleve at komme på Madskolen, så vi henstiller til at den samme klasse maksimalt booker et forløb per skoleår, i al fald her det første år, indtil alle har haft muligheden for at prøve forløb.
Book og læs mere
Vigtigt:
Inden du kan booke kurser første gang, skal du oprette dig som bruger. Når du skal skrive
dit navn, er det vigtigt, at du også skriver navnet på din skole eller institution. Fx:
*Navn: Anders Andersen – Testkøbing Skole (eller institution). På denne måde ved
busselskabet, hvorfra transporten er bestilt.
Du kan læse mere om kursernes indhold og booke her.
Transport
Guldborgsund Kommune har indgået aftale med Viking Bus om transport til og fra Madskolen.
Når du, som lærer eller tovholder, har booket kursus, skal du bestille transporten særskilt hos Viking Bus. Det gør du på følgende måde:
1. Når du har booket et kursus via bookingmodulet, vil du modtage et kvitteringssvar fra Sakskøbing Madskole.
2. Du videresender dit kvitteringssvar fra Sakskøbing Madskole, men tilføjer selv hvilken skole/institution, I skal hentes fra, og hvor mange børn/deltagere, I er. Denne mail sendes til ”Falster@vikingbus.dk”. I vil blive afhentet der, hvor skolebussen normalt kører fra, og også sat af der, når I kører retur.
3. Du vil herefter modtage et kvitteringssvar fra Viking Bus med bekræftelse på bestilling af bustransport og angivelse af hvornår I skal være klar ved bussen og hvornår I vil være tilbage på skolen. Du skal være opmærksom på, at tidsplanen for transporten passer med skolebussen på egen skole.
Det tilstræbes, at bussen ankommer til Sakskøbing Madskole kl. 8.45, så det præcise afgangstidspunkt vil variere, alt efter hvor I skal afhentes.
Hvis du har spørgsmål, kan ringe til Viking Bus på telefon 5482 2726, men det er mailen, som er din kvittering for bestilt transport, så den skal du gemme.
Vi glæder os til at byde jer velkommen!
Aflysning
Aflysning af et kursus skal ske skriftligt minimum 5 hele kalenderdage før kurset pr. mail til anette@sakskobingmadhus.dk.
Det er vigtigt, at du også (videre)sender din aflysning til boernoglaering@guldborgsund.dk.
Husk at afbestille transport samtidig med at du aflyser kurset med mail til:
Falster@Vikingbus.dk. Frist for afbestilling af bustransport er også 5 hele kalenderdage.
Aflys gerne i så god tid som muligt, så andre kan få glæde af jeres plads!
Aflysning ved akut opstået sygdom kan naturligvis ske fra dag til dag, men husk at give
besked til såvel Madskolen, boernoglaering@guldborgsund.dk og Viking Bus.
Om undervisningen
Uanset tema bygger alle vores kurser på nogle gennemgående principper:
Nysgerrighed, madglæde og sanselighed skal være drivkræfter for læring!
Alle kursusforløb bygges op så vi fra starten møder deltagerne med sanselige indtryk, der stimulerer nysgerrigheden og inviterer ind i en verden af madglæde og spændende madoplevelser. Kendskab til grundsmagene og de andre sanseindtryk – aroma, konsistens
og det visuelle – er afsæt for al undervisning.
Velsmag og sundhed er to sider af samme sag!
At give børn og unge mennesker viden om sunde valg og gode madvaner er et gennemgående mål for Madskolen. I vores optik er det afgørende, at vi møder deltagerne med håndgribelig inspiration, så de kan blive inspireret til selv at gå i køkkenet og lave lækker mad, som er gavnlig for både kroppen og kloden.
Sæsoner og bæredygtighed integreret i praksis
Vi udvælger råvarer og tilrettelægger kurser med et stærkt blik for velsmag og bæredygtighed. I undervisningen har vi fokus på råvarernes oprindelse og den måde de er dyrket eller opdrættet på, og vi bruger så mange lokale råvarer i køkkenet som muligt.
Kurserne tilrettelægges på baggrund af hvad der er i sæson og særlige madtraditioner.
Varieret undervisningsform
Praktisk arbejde med råvarer – klargøring, forarbejdning, tilberedning, servering – vil indgå i alle forløb. For at skabe variation og udfordre deltagerne bruger vi forskellige undervisningsformer, der kan kombineres alt efter alder/klassetrin.
Efter kurset
For at fastholde hvad man har lært, får alle deltagere et materiale med opskrifter og inspiration med hjem efter kurset.
Værd at vide før kursusstart
Ankomst
Dagen på Madskolen indledes med en bolle eller lignende, mens man gennemgår dagens program og gør klar.
Måltidet
De fleste kurser rundes af med et måltid, der passer til temaet for kurset. Det er som regel et resultat af deltagernes udfoldelser i køkkenet. Det er derfor ikke nødvendigt at medbringe madpakker.
Lærerdeltagelse
Deltagere skal ledsages af minimum én lærer eller tovholder på alle kurser.
Læreren/tovholder har det overordnede pædagogiske ansvar, både i pauser og i løbet af undervisningen. Nogle specialklasser, UC-klasser og CKR-elever vil have behov for flere lærere eller pædagoger, som kan hjælpe til. Tal med Madskolen, hvis du er i tvivl om noget.
Vi tilrettelægger dagen med henblik på, at lærer/tovholder deltager aktivt i kurset, ved f.eks. at assistere underviseren, løse mindre opgaver, hjælpe grupper i mål med det praktiske arbejde mv. Det er vores mål, at også lærer/tovholder forlader kurserne med ny
inspiration til madlavning i hverdagen og undervisningen.
Kontakt
Hvis I har spørgsmål eller kommentarer til et kursus, kan I kontakte os på:
Mail: anette@sakskobingmadhus.dk
Telefon: 40 46 47 49 (hverdage kl. 8-14)