Invitation til netværks workshop på Sakskøbing Madskole

 

Tirsdag den 23. maj kl. 14.30 – 17.00

 

 Dagsorden

Kl. 14.30  – Vi nyder en kop kaffe med lækker kage fra Hotel Saxkjøbing, og byder nye deltagerer velkommen.

 

Kl. 14.30  Der er 75 fødevareproducenter på Bornholm, 38 levere til hele Danmark og 11 har eksport til udlandet. Det er en flot udvikling som Sydhavsøerne kun kan efterstræbe. Derfor har Sakskøbing Madhus inviteret Mikkel Bach-Jensen, Sekretariatschef for Gourmet Bornholm og daglig leder af Bornholms Madkulturhus Gaarden, Danmarks første regionale madkulturhus, til at komme til Sakskøbing.

 

Mikkel har været uheldigt udfordret af naturens luner, men glæder sig nu til at gæste Sakskøbing Madhus, holde et inspirerende oplæg om arbejdet med at etablere og udvikle Bornholms fødevareklynge,  opbygning og drift af Bornholms Madkulturhus, herunder bl.a. om produktudviklingsforløb. Med sig har han eksempler på bornholmske innovationsprodukter til inspiration, smagning og diskussion. Se mere her http://www.gaarden.nu/

 

Efter oplægget vil vi diskutere hvad Sakskøbing Madhus kan faciliteten fødevarenetværkets medlemmer med, og hvordan det kan/skal struktureres, og hvem der er oplagte/vigtige samarbejdspartnere for madhuset.

Bornholms Museum fødte idéen med at forny landbrugsmuseet og sammen med Gourmet Bornholm – en del af Regional Madkultur, Bornholms Landbrug, HORESTA, Destination Bornholm, Campus Bornholm, Bornholms Regionskommune, Væksthus Hovedstadsregionen og LAG-Bornholm er Gaarden – Bornholms Madkulturhus skabt i fællesskab.

Gaarden rummer de fysiske rammer for et madkulturhus, som skaber aktiviteter, oplevelser og uddannelse. Det er et  møde- og udviklingssted for fødevareerhvervet nationalt og regionalt, bornholmerne og øens gæster. Alle fødevareaktører inviteres ind i denne open-source ramme med hver deres behov, idéer og aktiviteter. Gaarden medvirker til at forme en bæredygtig erhvervsudvikling i samspillet mellem borgere, turisme- og fødevareerhverv.

 

Kl. 16.00 Opsamling på arbejdsgruppen vedr. Logistik  – En lettere, smidigere og hurtigere vej fra jord til bord.

 

  1. 16.30 Mærkningsordning ved fødevarenetværkets arbejdsgruppe omkring distribution/logistik/tilgængelighed


 

Tilmelding til Karin Hvidtfeldt senest d. 19. maj karin@hideaway.dk

 

Referat af netværksworkshop  7. marts

Referat af netværksworkshop d. 7. februar

Præsentation Madindeks 2016 ved Madkulturen.dk