Invitation til netværks workshop på Sakskøbing Madskole

 

Tirsdag den 28. November  kl. 17.00   – 19.30  Netværksseminar i Sakskøbing Madskole

Sakskøbing Madskole har været igangsætter for netværksmøder for lokale producenter, landmænd, og potentielle start up virksomheder gennem foråret. Dette fordi vi i Sakskøbing Madhus  mener der er brug for et forum, hvor producenter, restauranter, landmænd  – alle der har med en positiv gastronomisk udvikling på Sydhavsøerne at gøre fra primærproduktion til konservering/servering og formidling kan mødes.  Et forum hvor vi mødes hver anden måned, får ny inspiration i form af oplæg, diskutere, networker og får tilbud om konkret hjælp og løsningsmuligheder fra forskellige fagfolk.

ERGO netværksmøderne har til formål at medvirke til at vi hjælper  hinanden og Sydhavsregionen frem i skoene lokalt, men også med sigte for at afsætte til markederne i Kbh. og i  Nordtyskland.

 

Netværksmøderne blev i første runde afholdt i ly af et LAG tilskud som Sakskøbing Madhus fik til at iværksætte Madskolen. Møderne har ligget stille hen over en lang sommer, men kommer nu i gang igen da Guldborgsund Kommune, i form af B4R =Benefit for Regions projektet, stiller midler til rådighed til fortsættelse af møderne, dækning af udgifter til oplægsholdere mv.

 

Frem til juni 2018 planlægger Sakskøbing Madhus i samarbejde med Guldborgsund Kommune at:

Afholde netværksmøder hver anden måned, frem til udgangen af juni 2018.

At tilrettelægge og afholde en studietur til Nordtyskland, hvor deltageren på turen har mulighed for at besøge producenter og afsætningskanaler  lige fra specialforretninger til kæder,  hvor hver deltager har mulighed for at høre et oplæg med den indkøbsansvarlige, og efterlade en produktpræsentation til indkøberen med efterfølgende feed back fra indkøberen.

 

Dagsorden den 28. november:

17.00 velkomst med ganegodt i form af gløgg, man kan køre bil på, og en lækker julesandwich. Hurtig præsentationsrunde af deltagerne.

 

17.30 Oplægsholder: Peter Thorlin, medindehaver af Thorlins Spisested, som ud over god gastronomi også har en voksende produktion af fødevarer fra pølser til marmelade og pickles på glas, vil dele sine erfaringer med forskellige metoder for etikettering og demonstrere en billig løsning omkring ingredienslister og lister om næringsindhold til forskellige produkter (bagsiden indformationer)

Peter vil også komme med oplæg om billige og måske mindre billige måder at få lavet flotte foretiketter til produkter på.

Peter har en fortid som industriel designer og IT konsulentvirksomhed, og har undervist på Danmarks Designskole, i fagene foto, grafik og farvelære.

I dag brænder han for at lave gode lokale fødevarer i smukke emballager

 

18.30  præsentation af rammer for studietur til Tyskland og diskussion af turens indhold.  Turen planlægges at afholdes i foråret 2018NB

NB  Forhåndstilmelding til netværksmødet er  nødvendig, senest fredag den 24. november.

Mødet afholdes i  Sakskøbing Madhus,  Torvegade 10  – 12  i Sakskøbing.   

 

 

Referat af netværksworkshop  7. marts

Referat af netværksworkshop d. 7. februar

Præsentation Madindeks 2016 ved Madkulturen.dk