Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kulinarisk Fritidsordning Bagekursus over 3. gange Et bagekursus for dig der kan lide at bage brød, dufte til det, og gerne vil vide hvordan du laver verdens bedste brød!

22. maj kl. 15:30 - 17:30

Bagekursus for børn mellem 9  – 11 år. Et forløb over 3. gange.

 

Underviser  er Bagermester Marc Pabst, indehaver af Pabst Bakery i Maribo

Dato og tid:                    Mandag d.  22/05  kl. 15.30 – 17.30

                                         Mandag d.  29/05 kl. 15.30 – 18.00

                                         Mandag d.  12/06  kl. 15.30 – 18.00

Dette er et bagekursus for dig der kan lide at bage brød, dufte til det og gerne vil vide hvordan du laver verdens bedste brød, så du kan blive en super god bager hjemme i køkkenet. Du lærer alt det grundlæggende om brødbagning fra bunden af en vaskeægte bagermester!

Sammen gennemgår vi de vigtigste teknikker og dejtyper indenfor bagning. Selvfølgelig lærer du at bage forskellige typer brød og kager, ud over surdejsbrød. En vigtig del af kurset er at lære at lave og passe en surdej, som du har med hjem mellem hver gang du er i madskolen. Når du har fulgt kurset får du et svendebrev som bevis på at du har “styr på det der med surdejsbrød”.

Kurset er bygget op over tre gange. Første gang er på 2 time, de følgende to gange er på forløb af 2½ timer hver gang.

Første gang:  – Det lækreste surdejsbrød – Hvordan slår man en god brøddej op,  hvad er  der den bygget op af, og hvorfor skal dejen æltes og ikke røres sammen…. Vi snakker melkvalitet, æltetider, og prøver at vaske et glutennet ud af en dej. Vi slutter af med at bage nogle lækre brød, som du får med hjem.

Anden gang  – Surdejsfletbrød  – Vi kigger til vores medbragte surdeje som alle har med hjemme fra , snakker surdej og lidt bageteori.  Vi fordyber os i sjove fletbrød med forskellige toppings eller farver.

Tredje gang   Den søde tand – vi bager kager til den fede og søde side – sådan som en konditor ville arbejde. Vi arbejder med at lære at lave en god mørdej,  og lave de vildeste medaljer. Vi slutter af med at give surdejene et sidste sundhedstjek, inden du får udleveret dit Madskole bagersvendebrev.

Hvad lærer du?

  • Du lærer at blande deje, ælte, hæve og bage, så du får et godt resultat – også når du skal gentage det derhjemme efterfølgende.
  • Du får forståelsen for hvad en surdej er og det liv der lever i dejen.
  • Du lærer en masse om meltyper, og lærer hvordan man bruger fedtstof og sukker i forskellige dejtyper.

 

Forudsætninger og holdstrørrelse:

Alle kan deltage og det kræver ingen forkundskaber, blot lysten til at lave mad og at hygge sig sammen i et køkken!

Der vil typisk være ml. 12 -16  børn på holdet .

 

Pris:

DET ER GRATIS  at deltage, da bagekurset under Kulinarisk Fritidsordning er den del af Guldborgsund Kommunes projekt Bobleriet og er støtte af Østifterenes Fond.

 

Tilmelding:

Du tilmelder dig ved at udfylde tilmeldingsblanketten her på siden. Når du tilmelder dig til først kursusdag er du automatisk tilmeldt alle fem kursudgange! Man kan derfor også deltage på hele bagekurset over alle 3. gange.

22. maj 2017

Kl. 15:30 - 17:30

Sakskøbing Madskole
,