Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kulinarisk Fritidsordning Bagekursus over 3. gange Et bagekursus for dig der kan lide at bage brød, dufte til det, og gerne vil vide hvordan du laver verdens bedste brød!

6. november kl. 15:30 - 17:30

Bagekursus for børn mellem 11 – 14 år. Et forløb over 3. gange.

 

Underviser  er Bagermester Marc Pabst, indehaver af Pabst Bakery i Maribo

Dato og tid:                    Mandag d.  6. november  kl. 15.30 – 17.30

                                         Mandag d.  13. november  kl. 15.30 – 17.30 

                                         Mandag d.  20. november  kl. 15.30 – 17.30

Dette er et bagekursus for dig der kan lide at bage brød, dufte til det og gerne vil vide hvordan du laver verdens bedste brød!

Du lærer alt det grundlæggende om brødbagning fra bunden af en dygtig bagermester!

Sammen med bagermesteren gennemgår du de vigtigste teknikker og dejtyper indenfor brødbagning.  En vigtig del af kurset er at lære at lave og passe en surdej, som du har med hjem mellem hver gang du er i madskolen. Når du har fulgt kurset får du et svendebrev som bevis på at du har “styr på det der med surdejsbrød”.

Kurset er bygget op over tre gange. Alle gange på over 2. timer.

Første gang:  – Det lækreste surdejsbrød – Hvordan slår man en god brøddej op,  hvad er  der den bygget op af, og hvorfor skal dejen æltes og ikke røres sammen…. Vi snakker melkvalitet, æltetider, og prøver at vaske et glutennet ud af en dej. Vi slutter af med at bage nogle lækre brød, som du får med hjem.

Anden gang  – Surdejsfletbrød  – Vi kigger til vores medbragte surdeje som alle har med hjemme fra , snakker surdej og lidt bageteori.  Vi fordyber os i Ølandshvedbrød.

Tredje gang   Madbrød og pizza – vi bruger et surdejsbasebrød til at lave madbrød og pizza med  – alle får et madbrød med hjem til madpakken dagen efter.

Hvad lærer du?

  • Du lærer at blande deje, ælte, hæve og bage, så du får et godt resultat – også når du skal gentage det derhjemme efterfølgende.
  • Du får forståelsen for hvad en surdej er og det liv der lever i dejen.
  • Du lærer en masse om meltyper, og lærer hvordan man bruger fedtstof og sukker i forskellige dejtyper.
  • Du lærer andre børn at kende på dine alder og har det super sjovt i madskolens køkken.

 

Forudsætninger og holdstrørrelse:

Alle kan deltage og det kræver ingen forkundskaber, blot lysten til at lave mad og at hygge sig sammen i et køkken!

Der vil typisk være ml. 12 -16  børn på holdet .

 

Pris:

DET ER GRATIS  at deltage, da bagekurset under Kulinarisk Fritidsordning er den del af Guldborgsund Kommunes projekt Bobleriet. Det er derfor en forudsætning at en af dine forældre har bopæl i Guldborgsund Kommune, når du melder dig til på bagekurset.

 

Tilmelding:

Du tilmelder dig ved at udfylde tilmeldingsblanketten her på siden. Når du tilmelder dig til først kursusdag er du automatisk tilmeldt alle bagedage i madskolen!

6. november 2017

Kl. 15:30 - 17:30

Sakskøbing Madskole
,